28 Септември, 2015 17:28 17 850 4

Огромен разрив в цените на имотите във Великобритания

  • великобритания-
  • цени

Разликата в цените на имотите в Лондон с тези в по-големите британски градове достигнаха 20-годишев връх. Днес имотите в Ливърпул и Глазгоу са със 75% по-евтини от идентични недвижимости в Лондон. В същото време цените на имотите в британската столица достигнаха нов връх, като с 12 пъти превишиха годишния доход на средностатистическия британец.

Независимо от последните анализи, които показват забавяне в ръста на цените в сегмента на луксозните имоти, проучванията на консултантската компания Hometrack показват, че разривът между средните стойности в столицата и останалите големи британски градове, продължава да расте, пише The Guardian.

Средната цена на апартамент в Лондон е малко под 600 000 EUR, докато в Глазгоу и Ливърпул е съответно 146 000 EUR и 149 000 EUR. Дори в Бристол, където през последните месеци пазарът активно се развиваше имотите са поскъпнали със 16% спрямо пиковата 2007-а и са достигнали средни стойности от 314 000 EUR. Това е с 47% по-ниска цена в сравнение с тази в Лондон.

С 8.3% са се увеличили средно цените на недвижимите имоти в 20 от най-големите градове на Великобритания през септември, посочват от Hometrack. Ако обаче се разгледа пазарът по градове, то картината няма да е еднородна. Така например, в Абърдийн цените са с 2% по-ниски и средната стойност на жилище е 262 000 EUR. Анализатори прогнозират, че обезценяването ще продължи. А в Кеймбридж стойностите са се повишили с 11.2% и вече са 528 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 диан

    1 1 Отговор
    там винаги ще е скъпо
    бай м...л не може да попадне там с кораб или лодка
    няма откъде да ги вземе
    от франция или германия е трудно
    през тунела пак е куцо някак
    само там ще се запази европа
    каквато си я представяме и помним
  • 2 Чичо Чарли

    3 0 Отговор
    Би било хубаво ако беше истина.. но в Англия има страшно много индийци ,цигани и араби, които влизат легално и получават помощи.
  • 3 обичам да пътувам

    1 0 Отговор
    в Лондон е някакъв ад и ужас.Последно като минах през Ламанша в автобуса беше пълно с негри и аз бях единствения бял.минават си транзит без никой да ги спира.това с цените нема такъв човек който да го разбере,но Лондон е може би най-мръсния град в Европа и с най голяма концентрация на негри,индийци,пакистанци и квот се сетите.в центъра е мръсотия каквато не сте виждали дори и в София и да искат такива пари за жилище,не мерси.В Берлин или Франкфурт е нещо различно а около тях природата и селцата са уникални.
  • 4 мм

    0 0 Отговор
    Нормално е да има толкова черни,пакита и индуси ,техни бивши колонии са.....нямат проблеми и имат права там!