Last news in Fakti

22 Септември, 2015 09:10 2 666 0

27% ръст при луксозните имоти в Маями

  • маями-
  • лукс-
  • имоти

До 2400 нарасна броят на предлаганите луксозни имоти в Маями през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2014-а. Тогава на пазара се оферираха 1894 броя, посочва в свои анализ Асоциацията на брокерите в Маями.

Средната цена на къщите над 1 млн. USD през второто тримесечие е 1.75 млн. USD, което е с 6.06% повече спрямо аналогичния период на миналата година. С 1.43% се е увеличила и стойността на луксозните апартаменти, чиято средна офертна цена вече е 1.6 млн. USD. Ръстът е на тримесечна база (второ спрямо първо тримесечие на текущата година).

„Луксозните имоти в Маями си остават едни от най-търсените в света. В добавка към живописната океанска гледка, клиентът има възможност да си купи лукс имот във втория по големина финансов център на САЩ след Ню Йорк. Ръстът в предлагането на лукс имоти и повишаването на средната им стойност е доказателство за укрепване на доверието на купувачите в сегмента”, казва Кристофър Цолер, президент на Асоциацията на брокерите в Маями.

Спад обаче се отчита в реализирането на сделки. За периода април-юни покупко-продажбите на луксозни къщи са с 10.6% по-малко в сравнение със същия период на миналата година (от 310 на 277 броя). Средно 77 дни е бил престоят на пазара на имоти на стойност над 1 млн. USD. Това е с 2.5% повече в сравнение с второто тримесечие на 2014-а.

С 9.4% са спаднали продажбите на лукс апартаменти в Маями през второто тримесечие на годишна база – от 307 до 278. Срокът им на продажба е средно 105 дни, което е с 8.2% повече спрямо аналогичния период на миналата година.

Маями е вторият град в света с най-бързо поскъпване на луксозни имоти.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА