Last news in Fakti

29 Септември, 2015 18:10 4 348 3

Богаташ купи цял квартал в Маями

  • маями-
  • ортега

Най-богатият човек в Европа – Амансио Ортега, купи цял жилищен блок в центъра на Маями (САЩ) в близост до търговската улица Линкълн Роуд. Цената на сделката е 330 млн. EUR. В момента в него има магазини на компании като Apple и Gap, а в близко време търговско представителство с площ 7000 кв.м. ще открие и компанията Nike.

Преди няколко години Ортега се оттегли от управлението на създадена от него текстилна компания Inditex и премина в търговията с недвижими имоти. Създаде агенцията Pontegadea Inmobiliaria, чийто активи за 2014 г. са над 5.5 млрд. EUR. Сред по-значимите покупки на Ортега са небостъргач в Мадрид, сградата на главното управление на банка Banesto в Барселона, както и луксозни сгради в престижните райони на Лондон и Манхатън.

Състоянието на Ортега по данни на Forbes към днешна дата възлиза на 58 млрд. EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 копеле

    0 0 Отговор
    Господин Ортега моля ви осиновете ме

    Коментиран от #2

  • 2 аз

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "копеле":

    и мен и мен заедно с жената и лапето
  • 3 СС

    0 0 Отговор
    По евтино и на далавера , щеше да му легне направо да купи цяла България!