Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 15:23 4 665 3

Най-трудната метростанция от третия лъч

  • imot.bg-
  • метро-
  • орлов мост-
  • цени

През последните седмици активно се заговори за започване строителството на третия метродиаметър. Началото му ще бъде поставено със спирката при театър „Зад Канала”. Геоложките проучвания започват през ноември тази година, а ефективното строителство се очаква през 2016 г.

Най-трудната метростанция от третия лъч ще бъде тази при „Орлов мост”, коментират специалисти. Това ще наложи промени в организацията на движение при Орлов мост. С ремонта се възражда и идеята за три нива на движение в района. Предвижда се движението на коли по бул. „Христо и Евлоги Георгиев” да става през тунел. По бул. „Цариградско шосе” ще се минава на кота 0, а третото ниво ще бъде третият метродиаметър.

Цени на имоти в района на пл. „Орлов мост”

Дву- и тристайни апартаменти преобладават в предлагането на недвижими имоти в района на Орлов мост, сочи справка в най-големия специализиран сайт imot.bg. Най-евтиното жилище е 2-стаен имот с големина 70 кв.м. и е за основен ремонт, а най-скъпият е 3-стаен апартамент с цена 129 000 EUR. Големината му е 120 кв.м и също се нуждае от основен ремонт. Малко са жилищата, които се продават и не се нуждаят от ремонт. Така например,

Общо се предлагат не повече от 30 имота в района на пл. „Орлов мост”. Освен апартаменти могат да се намерят и няколко къщи и офиси. Шестетажна офис сграда с разгъната застроена площ 880 кв.м. се продава срещу 786 000 EUR. Разполага със собствен паркинг и гараж.

Най-скъпият имот предлаган в района е къща построена през 30-те години на миналия век. Триетажната постройка е с разгъната застроена площ от 920 кв.м. Цената й е 3 000 000 EUR. Сградата е напълно реновирана и разполага с работещ ресторант.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШИПКА

    0 0 Отговор
    Стига с това метро , тази машина кога тази машина ще спре да копае под София и ще започне да копае по връх Шипка да прави тунел ?
  • 2 Марио Колев

    0 0 Отговор
    Защо ще правят спирка на Орлов мост, след като на сто метра от него има спирка?
  • 3 Новософиянец

    0 0 Отговор
    Защото там 3-та линия ще се пресича с 1-ва и ще имат врзка. На НДК 3-та линия ще се пресича с 2-ра, а 1-ва и 2-ра се пресичат на Сердика. Трите линии ще се пресичат в един триъгълник в центъра на София и на практика ще има възможност за връзка от която и да е линия с която и да е, като смяната на линия не изисква закупуването на друг билет. Съответно не е лесно да намериш място където такова персичане в центъра на София е технически възможно и изпълнимо.