Last news in Fakti

6 Октомври, 2015 21:07 3 143 0

Обвиниха Марк Зъкърбърг в имотна измама

  • зъкърбърг-
  • имотна измама-
  • брокер

Брокер на недвижими имоти подаде иск в съда срещу основателя на Facebook Марк Зъкърбърг за това, че последният е купил по неправомерен начин недвижими имоти в съседство с неговия на занижени цени. Брокерът Мърч Воскерициан заявява, че Зъкърбърг е използвал своето влияние, за да го убеди да му продаде съседен на милиардера имот на занижена цена, съобщава американското издание Realty Today.

Собственикът на Facebook е поискал не само да придобие земята граничеща с негов имот, но и намиращата се върху него къща. За къщата обаче вече е имало друг потенциален купувач, готов да плати 4.3 млн. USD, докато Зъкърбърг е предложил на брокера да купи имота едва срещу 1.7 млн. USD с обещанието, че ще го препоръча на всички свои приятели, познати и клиенти. Също така е обещал на Воскерициан да насърчи бизнеса му с писмени препоръки колко е доволен от неговите услуги.

През 2014 г. Воскерициан се обръща към Зъкърбърг с молба да си изпълни обещанието, но последният отговаря, че не си спомня да е поемал подобен ангажимент. Сега в калифорнийския съд ще бъде разгледано дело за мошеничество, в което е обвинен собственикът на най-голямата социална мрежа в света.

През миналата година Зъкърбърг купи два парцела на хавайския остров Кауаи с обща площ 283 хектара. Плановете са 30-годишният милиардер да си построи на тях къща.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА