Last news in Fakti

3 Декември, 2015 11:11 4 072 3

Най-добрите градове за студенти

  • град-
  • университет-
  • класация

В ТОП 3 се оказаха градове от Европа, Азия и Австралия. Класацията Best Student cities 2016 се изготвя всяка година от компанията QS. Тя разглежда 75 града от цял свят като под внимание взема нивото на местните университети, привлекателност, безопасност, шансове за започване на работа след завършване на следването.

Първото място за четвърта поредна година е за Париж. Причина за този феномен е високата концентрация на международни университети в страната, който към момента са 18, както и относително ниските такси. Второто място е за Мелбърн, а третото за Токио.

От компанията, направила проучването, не съветват бъдещите висшисти да се насочат за следване в университети в Бърно, Тулуза и Монтерей. Те са на последните три места в класацията.

ТОП 10 на най-добрите градове за студенти

град
1 Париж
2 Мелбърн
3 Токио
4 Сидни
5 Лондон
6 Сингапур
7 Монреал
8 Хонконг
9 Берлин
10 Сеул


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 sss

    1 0 Отговор
    Това са най-скъпите градове за студенти . В Париж да си студент , от личен опит казвам , трябва да работиш на 3 работи за да си плащаш квартирата и обучението . Не говоря за храна. Париж е най - безумно скъпия град !

    Коментиран от #2

  • 2 ис

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "sss":

    Обаче направо избухваш в Париж
  • 3 гого

    0 0 Отговор
    Париж !!!? Това е голям майтап !!!