Last news in Fakti

7 Декември, 2015 16:09 6 506 2

Имотна измама от бивш банков служител

  • имот-
  • измама-
  • банка-
  • служител
Имотна измама от бивш банков служител - 1
Снимка: М. Богданова ©

Бившият кредитен консултант във варненски клон на голяма банка Пламен Петров го грозят от 3 до 10 години лишаване от свобода, както и конфискация на 1/2 от имуществото му. Срещу него е повдигнато обвинение за съставяне на неистински документи – решение и уведомление на ОББ до централното управление на МКБ „Юнион банк”, като продължавано престъпление по член 309, ал. 1 от Наказателния кодекс, съобщава варненската Апелативна прокуратура.

В периода април-декември 2011 г. 36-годишният бивш банков служител е успял да заблуди Ст. Иванов, че ще го представлява в публична продан на три жилищни имота, обявени от двама частни съдебни изпълнители. „За всеки от имотите бившият банков служител искал от своя познат 10 % от обявената тръжна цена, а Иванов плащал в брой. Така Пламен Петров успял да набави имотна облага за себе си в размер на 16 740 лв.”, пише в съобщение на прокуратурата до медиите.

Петров е измамил и свидетелката Н. Трифонова, с която се запознава през 2011 г. в сайт за запознанства и му обяснява, че наскоро е подала имот и иска да купи друг. Петров й казал, че се продава на търг жилище в кв. „Гръцка махала” в Морската столица и успял да убеди брокера, който го предлагал, че ще го купи и по този начин се сдобил с ключ от имота. След това показал апартамента на Трифонова като доказателство за спечеления търг. Жената се усъмнила и проверила на място в кантората на частен съдебен изпълнител защо имотът не й се възлага, въпреки че е спечелила търга. Там разбрала, че търгът за имота не се състоял.

26-годишният Петров обещал да върне дадените пари. Една година обаче платените от Трифонова средства не постъпвали по сметката й. Тогава мъжът измислил друг начин да бави плащанията с фалшиви документи с подправен подпис и печат на управител на БНБ. В документите се казвало, че Комисията по финансов надзор проверява платената сума. Измамената решила да провери на място в БНБ този факт и така разбира, че представеният от измамника документ също са неистински.

След случая настъпил разрив в отношенията помежду им и обвиняемият Петров подписал запис на заповед без протест в полза на Трифонова, като се задължил да върне сумата от 124 000 лв., която й дължи и до момента.

По делото категорично е установено, че за осъществяване на измамническата си дейност Пламен Петров е изготвил различни неистински документи – на банки и частни съдебни изпълнители.

Предстои насрочване на делото за разглеждане на измамата в особено големи размери, представляваща особено тежък случай, във Варненския районен съд.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1234

    1 0 Отговор
    Какъв е тоя бе ,я веднага на съд и в панделата.Много пък нагъл и лъже и краде,и никакви условни и споразумения директно с най високата присъда да му е за урок да не пипа чуждото.
  • 2 бай Иван

    1 0 Отговор
    Затвори ли няма за това к...ле?