Last news in Fakti

14 Декември, 2015 17:09 6 786 3

Измама при продажба на жилище „на зелено”

  • измама-
  • жилище-
  • пловдив
Измама при продажба на жилище „на зелено” - 1
Снимка: М. Богданова ©

Майка и дъщеря станаха жертви на имотна измама в размер на 98 851 лв. Измамникът е 53-годишният македонски гражданин Ильо Н. Периодът на измама е 9 февруари 2007 г. - 18 юни 2011 г. Дъщерята на Снежана Г., която е живеела по това време в Гърция, решава да купи в Пловдив жилище на племенницата си. Чрез свои близки се запознава с Ильо Н, който се представя за брокер на недвижими имоти. Обяснява какъв апартамент търси и споделя с майка си – Величка Г, която живее в Пловдив, своите намерения.

Македонецът поискал да сключи договор с потенциалните купувачи и да платят съответно сума като капаро, на което майката и дъщерята се съгласили. Двете жени започнали да изпращат различни суми пари на различни сметки, посочени от Ильо Н. Мнимият брокер съобщил на двете жени, че е сключил предварителен договор със строителната фирма, от която те ще купят жилище.

През декември 2007 г. Снежана Г. се върнала от Гърция в България и поискала да види как върви строежа. Ильо Н. я отвел до изкоп в жилищен квартали в гр. Пловдив, като посочил, че предстои да бъдат положени основите на бъдещата сграда. Майката и дъщерята продължили да изпращат пари на вноски за жилището. През април 2010 г. Ильо Н. заявил, че имало проблеми при издаването на Акт 16, заради което непознато лице, представило се за управител на фирмата-строител, се обадило на свидетелките и заявило, че ще получат обезщетение за внесените суми, обясняват от прокуратурата в Пловдив. Ильо Н. Обещал да върне парите на двете жени, но и до ден днешен те не са видели нито лев.

В хода на делото е установено, че управителят на посочената строителна фирма не познава обвиняемия, нито двете свидетелки и не е подписвал предварителен договор за строеж на апартамент, не е давал заповед за обезщетение и удостоверение за платени вноски. 

Ильо Н. се е признал за виновен. Предстои да бъде насрочено първо съдебно заседание.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 абвг

    2 0 Отговор
    Ейии убеждавам се ,че баламите никога няма да свършат!
  • 2 абвг

    1 1 Отговор
    При толкова построени жилища да отидеш и да се набуташ на жилище в строеж.....

    Коментиран от #3

  • 3 уемм

    0 0 Отговор

    До коментар #2 от "абвг":

    Кирията на аванта си е винаги чиста файда - особено ако са имали добруджанска жилка от толбухинските села, там няма оправия и всичко е жив зян!