7 Декември, 2015 18:08 1 903 1

Най-привлекателните френски градове

  • град-
  • класация-
  • фанция

Великолепието на Париж и Бордо са известни по цял свят, но независимо от това най-привлекателният град се оказва Лион, сочи проучване на PricewaterhouseCoopers (PwC). Консултантската компания е оценила 15 френски градове по 60 показателя, включително ниво на заетост, замърсяване на въздуха и доколко е развит градския транспорт. Лион е показал висока стабилност в два от посочените три показателя, което го е поставило на първо място в класацията.

Френската столица пък се оказва на първо място по отношение на градски транспорт, но при част от изследваните показатели е на по-задна позиция, което е и причина да заема второ място в класацията.

ТОП 15 на най-привлекателните френски градове

град
1 Лион
2 Париж
3 Тулуза
4 Бордо
5 Страсбург
6 Лил
7 Нант
8 Гренобъл
9 Рен
10 Екс ан Прованс
11 Монпелие
12 Ница
13 Марсилия
14 Руан
15 Брест


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Иван

    0 0 Отговор
    И София разбира се!