20 Януари, 2016 09:57 4 487 0

Как да освежите старата гарсониера (СНИМКИ)

  • гарсониера-
  • дизайн-
  • швеция

Повечето гарсониери, а и част от панелките, се нуждаят от основен ремонт. Те са малки и не винаги с добро разпределение. Подобна се оказва и ситуацията в редица шведски региони. Много на брой малки квартири са разположени в сгради строени през XVIII-XIX век.

Въпросното жилище, което вземаме за пример, е с площ 40 кв.м. и се намира в сграда, построена през 90-те години на XVIII век. То не прилича на останалите шведски гарсониери, където преобладава минимализмът, лаконичността и бялата цветова гама. Собственикът на имота е художник и за да е в унисон с Годината на маймуната решава да украси жилището си със забавни портрети на маймуни.

Една от основните тайни на хармоничния интериор е отличната зидария. Тя е подходяща за кухнята. Тъй като пространството не е много, са избрани малогабаритни шкафове и техника. Това е спомогнало да се обособи уютна трапезна част с дървена маса и стилни столове в скандинавски стил за 8 души.

Цветово по-пищна е гостната като акцентът не е върху мебелите, а върху декорацията. Разноцветните възглавници, колоритният килим и ярката картина отделят пространството от останалите по един ненатрапчив начин.

Малка, но много уютна. Така може да бъде описана спалнята. Стените са с едва забележим сив оттенък, който не създава дискомфорт. Разнообразяването е възможно благодарение на стари постери, а визуалното увеличаване на помещението е реализирано чрез голямо огледало, което отразява светлината от прозореца.

Как да освежите старата гарсониера (СНИМКИ)

Как да освежите старата гарсониера (СНИМКИ)

Как да освежите старата гарсониера (СНИМКИ)



Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА