Last news in Fakti

22 Януари, 2016 14:21 2 284 2

С 20% повече инвестиции в имоти

  • инвестиции-
  • имоти-
  • предприемач
С 20% повече инвестиции в имоти - 1
Снимка: М. Богданова ©

За втора поредна година (2014-2015 г.) инвестиционният обем в България в областта на недвижимите имоти е над 200 млн. EUR. За изминалата година сумата е с 20% повече спрямо 2014-а, като достига 236 млн. EUR. Причината е реализирането на повече транзакции е наличието на чуждестранни предприемачи. Също така през изминалите 12 месеца се наблюдава паритет между български и чуждестранни предприемачи.

„Ако през 2014 г. активността се дължеше основно на силния пазар на подценени имоти, то през 2015-а станахме свидетели на възстановяване на интереса към парцелите за строителство и завръщането на предприемачите на пазара”, казва Явор Костов, мениджър капиталови пазари” във Forton.

За пръв път от няколко години насам се наблюдава интерес и от страна на американски компании към България. Става дума предимно за индустриалния сегмент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ми сега

    1 0 Отговор
    И кой ще ги купува тези имоти??? Кой, кой, кой? Очакват ни десетки хиляди бежанци, народа обеднява, турция ни диша във врата /ще ни пази въздушното пространство/, руснаците и те искат да ни таковат, ЕС се разпада, връщат се граници, икономически издишаме, за 2 години ни заборчиха с още 20 млрд! Кой луд ще инвестира в БГ? Събирайте си паричките до стотинка и се подготвяйте и ние да ставаме бежанци

    Коментиран от #2

  • 2 щърк

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "ми сега":

    Мъдрия, Мистър / М-ем.
    Швейцария инициира референдум за промяна на правилата за банкиране- колкото привлечен капитал имаш, толкова финансираш.
    А не 1: 10 съотношение капитал и раздадени кредити, като сега.
    Буря идва и тели мега трилиони необезпечени пари на ФЕД и ЕЦБ и не само, ще обърнат колата пак и ще е по.лошо от 1929 година.