29 Януари, 2016 18:10 3 633 0

Чужденци изкупуват канадските имоти

  • канада-
  • имоти-
  • чужденци

Благодарение на обезценяването на канадския долар през последните две години, планинските имоти и търговските обекти в страната станаха по-привлекателни за чужденците. Албърта привлича най-много купувачи от други държави, където цените в резултат на поевтиняването на петрола и обезценяването на канадската валута се обезлюдиха, съобщава агенция Reuters.

От времето, когато купувачите почти изчезнаха от Албърта, брокерите се надяват възраждането на региона да се случи именно благодарение на чуждестранни клиенти. Най-активни са американците и британците.

Богатите чужденци се интересуват също така от имоти в ски курорти в Британска Колумбия и търговски обекти в Торонто. 2015-а се оказа годината с най-много чуждестранни купувачи, откакто се води подобна статистика. Това може би донякъде се дължи на факта, че в скорошна класация за най-добрата държава в света Канада зае второто място след Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА