Last news in Fakti

4 Юли, 2014 15:09 3 457 0

Канада се събуди

  • канада-
  • сделки-
  • цени

След като през последните две години на пазара на недвижими имоти в Канада не се случи нищо вълнуващо в края на пролетта анализатори отчетоха значителен ръст в продажбите. Към края на месец май е отчетен ръст от 5.9% в броя на покупко-продажбите, което е най-високото ниво на месечна база за последните четири години, съобщават от Канадската асоциация на недвижимите имоти.

Най-силно се развива пазарът в Калгари, Торонто и Монреал. Броят на сделките там се е увеличил средно с 4.8% през месец май в сравнение със същия месец на миналата година и с 3.8% спрямо средните нива за последните 10 години.

Цените във всички райони на Канада продължават да растат на фона на много реализирани сделки във Ванкувър и Торонто, в които цените на имотите са едни от най-високите в страната. Като се изключат тези два региона, средната стойност на жилище в Канада е 336 373 USD. Поскъпването на годишна база е 5.3%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА