10 Февруари, 2016 13:02 2 007 0

Правителството предоставя имоти на общини и организации

  • правителство-
  • имоти-
  • предоставяне
Правителството предоставя имоти на общини и организации - 1
Снимка: М. Богданова ©

На днешното си заседание Министерски съвет прехвърли на община Ветово (Русе) масивна триетажна хижа в местността „Шумница”. Тя ще бъде използвана за бъдещи инвестиции с оглед необходимостта на местното население от място за отдих и развлечения.

Община Стара Загора получи от Министерството на отбраната поземлен имот в кв. „Казански“ от 40,6 дка, застроен с 25 сгради. Терените ще бъдат използвани за изграждане на площи за спорт, отдих и атракциони.

С друго решение – за учредяване безвъзмездно право на ползване, Народното читалище „Бъдеще за Ловеч 2009“ в Ловеч получи къщата „Бона Чакърова“ в града. Тя е с площ от 246 кв. м, като в имота попада и едноетажна сграда с площ от 102 кв.м. В него ще се извършват общественополезни, образователни и хуманитарни дейности и ще се провеждат сбирки на постоянно действащите клубни форми към читалището. Къщата няма да може да се използва за извършване на икономическа дейност.

Сдружение „Синдикат на служителите в МВР“ получи сграда с прилежащ терен от 888 кв. м в с. Рибарица, област Ловеч. Учредено е безвъзмездно право на ползване върху него в полза на централното ръководство на сдружението при условие, че не се ползва за икономическа дейност. Имотът, чиито права за управление досега са били предоставени на МВР за изпълнение на функциите на Областната дирекция в Ловеч, е с отпаднала необходимост за ведомството. Синдикалната организация ще го използва за реализиране на регламентирани в устава й цели, включително за провеждане на обучение на нейни членове.

С друго решение Министерският съвет обяви имот – публична държавна собственост, за частна и го апортира в капитала на „Специализирана болница за активно лечение по травматология, ортопедия и спортна медицина „Проф. д-р Димитър Шойлев“ ЕАД. Имотът се намира в столичния район „Изгрев“ и представлява част от Център „Спорт и здраве“. Това е сградата „Национален възстановителен център“, построена през 1988 г.

Правителството учреди безсрочен сервитут в полза на община Берковица върху поземлени имоти в горски територии – публична държавна собственост, за което общината ще заплати нормативно определените такси и режийни разходи. Терените са с обща площ 1,145 дка и се намират в землището на с. Бързия. Те ще бъдат използвани за изграждане и обслужване на подземен водопровод.

От публична в частна държавна собственост беше променен статутът на три имота в Петрич, които са с отпаднала необходимост за МВР. Намиращите се на ул. „Неизвестна“ четири сгради върху площ от близо 23 дка остават в управление на ведомството с оглед предприемането на последващо изпълнение на разпоредителни действия с тях.

С друго решение правителството отчужди имоти и части от имоти – частна собственост, необходими за строителството на Лот 3.3 от автомагистрала „Струма“. Терените се намират в землищата на гр. Кресна и с. Долна Градешница, община Кресна, с Илинденци и с. Микрево, община Струмяни, с. Плоски, с. Поленица, с. Лешница, с. Дамяница и гр. Сандански, община Сандански. Финансирането на отчуждителната процедура се осигурява от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020. Решението на МС може да бъде обжалвано по реда на Административнопроцесуалния кодекс в 14-дневен срок от съобщаването му на заинтересованите лица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА