16 Февруари, 2016 09:03 17 192 2

Иновации в банята, полезни за всеки

Знаете ли какви са новостите в баните, от които можете да се възползвате? И тенденциите в модерните бани, които да ни помогнат в създаването на собствена баня способна да ни служи максимално добре и за максимално дълго време? За предимствата на линейните подови сифони редовните читатели на рубриката на Хусмайстер вече са чели в предишна публикация тук, но те са само една минимална част от възможностите на съвременните бани, от които могат да се възползват.

Акцентът при проектирането на съвременните бани е върху удобството с интегрирани интелигентни решения, които може и да са незабележими на пръв поглед. Вече всички сме наясно с възможността да използваме незамъглено от парата огледало, осигурена от системата против конденз и вграденото в огледалата светодиодно осветление, но едва ли всеки е наясно, че днес смесителите са централната точка в модерната баня. Иновативните аератори, вградени в тях позволяват настройка на ъгъла и дебита на водната струя и намаляват консумацията на вода и енергия.

С помощта на click технологията в смесителите се ограничава излишното потребление и разходът на вода се съкращава до 50%. Термостатните смесители помагат за икономия на енергия, както и за безопасното им използване. А това е важно особено за семействата с малки деца, които нямат навици да се предпазват от изгаряне с гореща вода.

Съществуват и 'умни' системи, вградени в душа, които чрез смяна на светлината алармират за повишено използване на вода:

В модерните бани се използват и нанотехнологии, които не позволяват натрупването на прах и варовик и придават кристален отблясък на стъклените панели.

Такива системи за пестеливо използване на водата се предлагат и за тоалетните, но истинските иновации в тази сфера са свързани по-скоро с дизайна и възможностите за максимално лесно поддържане на хигиената. При традиционните съвременни тоалетни водата не покрива цялата тоалетна чиния и приблизително 20% от нея остава неизмита. Докато новата технология без ръб в тоалетните (rimless) позволява лесен достъп за почистване.  Тя постепенно се превръща в стандарт и се предлага вече от много производители и на нашия пазар. Последните използват също така собствен патент за глазура на керамиката, която не задържа никакво замърсяване.

Иновации в банята, полезни за всеки

А революционната “Aquablade™” за измиване на тоалетната е следващият етап, който позволява пълно измиване с малка консумация на вода заради интегрираните микропрорези. Тя е и много по-тиха, защото водният поток се движи плътно по повърхността на тоалетната чиния с минимална турбуленция и максимална ефективност. Технологията е удостоена с престижната международна награда за дизайн Red Dot.

Разбира се, това са само накратко някои от основните иновации в баните, които могат да ви бъдат полезни, но това е сфера, която се развива особено бързо и ако искате да бъдете наясно за последните иновации, потърсете консултация със специалист.

Теменужка Захариева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дфг

    1 0 Отговор
    Дрън,дрън.....на Теменужка татето работи във селиевската фирма за керамика и сега си говорим глупости!Много пари за измислени технологии и ПатентИ:-) които много много работа не въшат този бизнес копира автопоизводители !!!С няколко думи ползваш известно време и НОВО $$$"Щото има нови технологии:-) вложени в Кенефа:-)
  • 2 Волен Сидеров

    0 1 Отговор
    като си го купиш и монтираш ще разбереш дали е вярно и дали е удобно това-иначе наизуст е много лесно да се говори или пише.
    Гарантирам ви че в севлиевските фирми се правят страхотни неща-които ако можехме да си ги позволим всички бихме казали ,че сме открили топлата вода
    Който е живял в Германия знаее как се пести вода ....после се чудим що те са толкова напреднала нация.