Last news in Fakti

8 Март, 2016 17:51 4 362 2

Над 3 милиона имота пустеят във Франция

  • франция-
  • жилища-
  • къщи-
  • пуст

Ръст в броя на пустеещите имоти отчитат властите във Франция. Необитаемите жилища и къщи вече са над 3 милиона, което е 8.2% от целия жилищен фонд. Това е повишаване с 45% за последните 10 години. Половината от необитаемите имоти са жилища, а другата половина – къщи, сочат данните на Националния статистически институт на Франция. Близо 80 000 от пустеещите имоти се отнасят към социалните домове.

За сравнение, във Великобритания необитаемите имоти са 4 пъти по-малко – 650 000 жилища и къщи.

Данните не посочват колко време тези имоти пустеят. Само може да се предположи, че много от тях са обявени за продажба. Повечето са разположени в централните региони на Франция. Там делът на пустеещите апартаменти и къщи често надвишава 10% от жилищния фонд. На места като Лазурния бряг и Париж броят на пустеещите имоти е минимален.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сульо

    0 0 Отговор
    "Половината от необитаемите имоти са жилища, а другата половина – къщи." Интересна класификация на имотите имат във Франция :)
  • 2 кроко

    0 0 Отговор
    Няма проблеми, те милионите бежанци ще ги изкупят!