Last news in Fakti

22 Март, 2016 18:42 2 829 4

Банкок: поскъпването ще е между 10% и 15%

  • банкок-
  • цени-
  • жилища

С 10%-15% ще поскъпнат средния клас жилища в Банкок през тази година, прогнозират от консултантската компания Knight Frank. Най-привлекателните райони на града за инвеститорите остават CBD, Sukhumvit, Ratchadapisek и Paholyothin. Благодарение на доразвивата наскоро инфраструктура към тях ще се присъединят Ratchada-Rama 9, Petchburi, Paholyothin и Ladprao.

Инвестициите в жилищния сегмент са особено популярни сред предприемачи от Тайланд, Тайван, Сингапур, Хонконг, за които покупката е сигурно средство за запазване на богатството.

Независимо от факта, че през 2015 г. се отчита спад в сделките с вили на остров Пукет, цената на този тип имоти се е повишила двойно – от 3-5 млн. USD през 2014-а до 7-10 млн. USD през миналата година.

На пазара на известната ваканционна дестинация Патайя отново се връщат китайските и руски купувачи. „В най-голяма степен това ще си проличи през второто тримесечие на 2016 г.”, уточняват анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Папур Шпеков

    1 0 Отговор
    При такъв интерес от Българи към покупка на имот в Тайланд, мисля че статията е много актуална.
  • 2 arbo

    0 0 Отговор
    В София поскъпването ще 100-200 до 300 % на годишна база! Купувайте, че панелките свършват!
  • 3 Ванко

    0 0 Отговор
    Ако сте решили или мислите да купите имот в БГ пренасочете се към старото строителство до 1992 год. Имате реални квадратури имате перфектен имот с перфектното разположение без скосове без преходност и на перфектно място. Не както новото строителство да чувате комшията като .ере или прави секс и да не се здрависвате през терасите с комшията както новото строителство.

    Коментиран от #4

  • 4 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ванко":

    не, изобщо не мислим да купим в БГ :) ти що питаш? да не си 'брокер'?