Last news in Fakti

20 Април, 2018 21:11 2 665 3

Предлагането на жилища в Банкок скочи с 35%

  • банкок-
  • жилища-
  • предлагане
Предлагането на жилища в Банкок скочи с 35% - 1
Снимка: Shutterstock

Банкок постигна своеобразен рекорд през първото тримесечие на годината, като на пазара на недвижими имот излязоха нови 14 600 апартамента за продажба. Интересно е да се отбележи, че 66% от предложенията са разположени в близост до спирка на градския транспорт, сочат данните на Surachet Kongchepp.

Особено високо е предлагането в района на Rama 9 Road до Huay Khwang. За три месеца там са се появили близо 4400 жилищни единици, като 55% от тях за били продадени в рамките на разглеждания период, съобщава Thailand Business News. Новото строителство е актуално за тайландската столица, тъй като все повече чужденци пристигат в града и наемат жилища.

Наблюдава се също така ръст и на препродажбите. Така например, компанията АР е реализирала сделки за 320 млн. USD през първото тримесечие на текущата година, което е 168% ръст в сравнение със същия период на 2017-а. От този обем, 166.6 млн. USD са къщи, а останалата част – жилища. За първите три месеца на текущата година компанията е реализирала 30% от прогнозираните продажби за цялата 2018-а, чийто годишен обем трябва да бъде 1 млрд. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Жозеф

    5 1 Отговор
    Вай, и ко прайм?!?
  • 2 Eee

    3 1 Отговор
    Ко на интересува Банкок ?
  • 3 Абрахам Линкълн

    3 0 Отговор
    ЖУРНАЛЯТА В БГ МОГАТ ДА ИЗВАДЯТ НЯКОИ ФАКТИ ЗА СОФИЯ - 250.000 ПРАЗНИ НОВИ ЖИЛИЩА, СТРОИ СЕ В ПРЕЗАСЕЛЕНИ КВАРТАЛИ, НЕ СЕ ПРОКАРВАТ НОВИ УЛИЦИ - това е най фрапиращото, предприемача след строежа се изнася а ни оставя нови 20 автомобила на улицата