Last news in Fakti

23 Март, 2016 13:46 1 916 1

Чужденци по-лесно купуват имоти в Турция

  • турция-
  • закон-
  • чужденци-
  • покупка
Чужденци по-лесно купуват имоти в Турция - 1
Снимка: АР/БТА

Парламентът на Турция прие законопроект, който стимулира продажбата на недвижими имоти на чужденци. Той предвижда редица нововъведения в процеса на придобиване на жилища и къщи, включително възможността да се купуват земи с големина от 2.5 до 30 хектара, които в последствие могат да бъдат увеличени до 60 хектара с решение на Съвета на министрите на Турция.

В допълнение с увеличаването на площта земя, която могат да купуват чужденци в Турция, новият законопроект отменя предходни разпоредби, съгласно които в страната могат да купуват имоти само граждани на държави, разрешаващи на турци да придобиват имоти в техните страни.

Друга промяна дава право на чужденците, купили земя, да строят върху нея жилища. За целта физическите и юридически лица ще трябва да предоставят проектно предложение за застрояване в Министерството на околната среда и градско планиране. В случай на одобрение на проекта, той ще бъде изпратен в местното кадастрално управление.

Новият законопроект предвижда и по-кратки срокове за извършване на покупко-продажба с имот в Турция. От два-три месеца той се съкращава на две-три седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    0 1 Отговор
    Българските турци с двойно гражданство са най-привилегировани- и тук и там 100% права и свободи.