Last news in Fakti

22 Април, 2016 12:05 72 796 21

Испания: морски имоти по 32 000 EUR

  • испания-
  • saber-
  • банка

Банка Sareb, която в Испания е известна още като „Лошата” банка, пусна на пазара на недвижими имоти 2337 ваканционни имота, разположени на испанското крайбрежие. Най-евтиният е на стойност 32 100 EUR. Т.нар. „Лоша” банка реши да се възползва от нарастващия интерес от страна на клиенти преди началото на летния сезон. Най-скъпият обект, който търси нов собственик, е вила с разгъната застроена площ от 340 кв.м на Балеарските острови на стойност 866 000 EUR.

Оферираните имоти се намират в 9 региона на страната. Половината са във Валенсия. На крайбрежието на Средиземно море въпросните имоти се намират в Каталония, на Балеарските острови, Мурсия и Андалусия. На Канарските острови са обявени за продажба 49 имота.

Те са описани в специален сайт, в който до 30 август може да се прегледа какво се предлага. В обявите са посочени големината на жилищата и вилите, броя на спалните и баните, както има и снимки на обектите.

Последната голяма разпродажба на Saber беше през ноември 2015 г.

В същото време продажбите на жилища извън ваканционните курорти отчитат ръст от 16%. Съпоставката е за месец февруари тази година спрямо същия месец на 2015-а. През февруари са били реализирани 34 771 сделки, сочат данните на Националния статистически институт.

Активността на вторичния пазар на жилища е причина за големия ръст и общото раздвижване на имотния пазар, коментират анализатори. С 21.4% е нараснал броят на покупко-продажбите на стари жилища за разглеждания период. Общо са били изтъргувани 26 941 апартамента. Нови жилища са купили значително по-малко клиенти - 7830, което е спад от 0.2%.

Относно регионите, в които са се реализирали най-много сделки, то на първо място е Андалусия със 6476 продадени жилища. На второ място е Каталония - 5304 имота и едва на трета позиция е Мадрид - 5275 сделки.


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Волен Сидеров

    16 16 Отговор
    Няма ли кой да ликвидира тези банки в едно с евреии арменци-че да се успокои света ...да се надяваме на ислямистите...
  • 2 обективно за

    10 19 Отговор
    Всъщност нищо ново, въпросът е как да го сложим на българските търговци на недвижими имоти. Много е важно да се наблегне точно преди сезона колко са евтини имотите в испания. Не се споменава че имота за 32 100 Евро вероятно е някое мазе или е в някое затънтено село далеч от морето. Аз лично съм ходил н-пъти в испания по работа свързана точно с недвижими имоти, аналогичен имот в испания струва 4-5 ПЪТИ повече от България. Иначе ако трябва да използвам същата некоректна реклама като автора то и по нашето черноморие има апартаменти от по 6000 Евро, какво представляват няма да коментирам, също както и автора не коментира тези от по 32000Е.

    Коментиран от #5, #14

  • 3 начо

    34 5 Отговор
    влезнал ли си в сайта да прегледаш или пишеш колкото да не заспиш.има отлични имоти в среда и инфраструктура не сравнима с циганията в бг.

    Коментиран от #4, #15

  • 4 гост

    23 2 Отговор

    До коментар #3 от "начо":

    много точно, особено за циганията
  • 5 неброкер

    28 1 Отговор

    До коментар #2 от "обективно за":

    Какъв е стандартът в България, та да са по-високи цените. Със заплати от 400 лв. какви цени, какви купувачи? Да не говорим какви надути цени има като цяло, неотговарящи на качеството.
  • 6 Скотю Скотев

    12 1 Отговор
    Дерзай Мафио българска - и за тебе има евтиния. Ние сме си свикнали да живеем като скотове!
  • 7 кирил

    9 0 Отговор
    sareb и bankia са двете испански банки с най много имоти за продан.за търсачите има истински попадения.
  • 8 Наблюдател

    4 4 Отговор
    Ето информацията:
    http://www.tucasaatodacosta.com/es/index.php

    Всеки може да прецени.
  • 9 Петрова

    24 5 Отговор
    Не говори глупости като не си в час с нещата в една държава.Наистина апартамент 120 кв. метра със 3 спални,без да броим хола за спалня както в Бг.ги броят ,говоря за 3 спални, хол ,кухня и баня 35 000 евро на средиземно море ,но не на 1 линия на плажа.Това е истината за Испания ,а не в някое забутано селце в умрялата Бг.без канализация и питейна вода ,да не говорим за ифраструктура защото в милата родина я няма искат 15000 евро.Аджеба виждали сте евро само на картинка.

    Коментиран от #16

  • 10 Zmejbalkanski

    22 24 Отговор
    Абе защо не си уважавате страната,какво е Испания и защо трябва да е по-скъпа от БГ,като махнеш някои части около морето навътре е един пущинак и змиярник,мизерия и простотия,а нашите курорти навремето и Балкантурист направо ги мачкаха от всякъде,но ние сме си виновни че се докарахме до тук!Едно запомнете,комплексари и родоотстъпници,от нашето Черноморие и плажове няма по-добри в света,както и столица с такива паркове и планина със ски писта и цените в БГ напротив,трябва да са 3 пъти по-високи,за всичко са виновни продажните ни политици че сме толкова подценени!

    Коментиран от #12

  • 11 гост

    4 0 Отговор
    Стара оферта, като някоя сляпа баба с бастун!
  • 12 Фъстък

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "Zmejbalkanski":

    Човек иска да му е добре и без стрес, а в бг това е трудно. Прав си за столицата, ама тя вече не е наша
  • 13 Пешо

    7 10 Отговор
    КОЙТО НЕ Е ХОДИЛ В ЮЖНА ИСПАНИЯ ИЛИ ИТАЛИЯ НЕ ЗНАЕ КАКВО Е ИСТИНСКА МИЗЕРИЯ.ТОГАВА БЪЛГАРИЯ ЩЕ МУ СЕ СТРУВА БЕВЪРЛИ ХИЛС.

    Коментиран от #17

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Купувач

    2 2 Отговор

    До коментар #3 от "начо":

    Давай линкове с цени и снимки като говориш
  • 16 #87654321

    3 0 Отговор

    До коментар #9 от "Петрова":

    Ами може 190 кв.м. 5спални 2 бани,хол, тераса 25 кв. На първа линия, 100м. До водата, и струва 60000 евро
  • 17 Кой го казва това

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Пешо":

    Ти като гледам май също не си ходил а ?

    Коментиран от #18

  • 18 Само питам

    2 0 Отговор

    До коментар #17 от "Кой го казва това":

    Вярно е, че е мизерия.
  • 19 Kris

    1 0 Отговор
    Къща Валенсия 220кв.м. По 780евро квадрата във Валенсия с двор 220кв. Озеленяване 4 спални.хол.кухня.барбекю за тези пари не можеш да купиш апартамент в миризлив ата София
  • 20 Христо Стоичков

    2 0 Отговор
    Само аз казвах Каталония и Барцелона сега със задоволство констатирам ,че и джурналята изпростяха като мен .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.