Last news in Fakti

19 Май, 2016 09:53 3 995 1

Малка, но с висока доходност от имоти държава

  • доходност-
  • имот-
  • австрия

Компанията Soravia Capital GmbH анкетира специалисти и мениджъри от целия свят къде е биха инвестирали в недвижими имоти. 76% от отговорилите посочват Германия. На второ място остава Великобритания, а бронзовия медал е за Австрия.

Защо Австрия? Оказва се, че близо 30% от респондентите оценяват имотния пазар на страната като перспективен. От тях две трети разчитат на потенциална на пазара в средносрочен план (близката 1-2 години), а 73% -в дългосрочна перспектива (над 3 години).

Най-голям интерес сред чуждестранните инвеститори има към Виена. 69% от анкетираните определят жилищния сегмент в австрийската столица като най-привлекателния за 2016 г., като в най-голяма степен това се отнася за малките апартаменти. Офисният сегмент е интересен за малко повече от половината анкетирани инвеститори. 45% възнамеряват да вложат средства в търговския сегмент, 41% - в студентски жилища и хотели и 22% в логистика. Интересно е да се отбележи, че 21% биха вложили пари в здравни заведения.

„Немско говорящите държави като цяло са известни с това, че вложенията в тях са сигурни и икономиките им са стабилни. А в Австрия за разлика от Германия и Швейцария, няма данък „Земя”. Данъкът от 3.5% се плаща само веднъж – при покупката на имота. За сметка на това има защита на влоговете. Също така австрийската столица вече няколко поредни години заема първото място в класацията на най-комфортните за обитаване градове в света, което неминуемо подтиква предприемачите да купуват имоти във Виена”, казват анализатори от компанията Immotrading.

Доходността също остава стабилна през последните години. При жилищата тя е около 4%, хотелите между 6% и 8%, а при търговските центрове достига до 10% и това е само за обекти обявени за продажба.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стефан

    2 0 Отговор
    Аз помислих че е България.