Last news in Fakti

2 Юни, 2016 12:34 3 537 0

Къде са живели днешните световни политици (ЧАСТ I)

  • политици-
  • жилища-
  • живот

Държавните глави на най-важните в геополитическо отношение страни са свикнали да живеят или най-малко да работят в сгради с историческа стойност. Ключът към подобни резиденции често е последната, най-висока точка от една успешна кариера. Но всяка успешна кариера има своето скромно начало... Ето откъде идват и къде са стигнали едни от най-известните политици.

Владимир Путин

Само преди няколко месеца руският президент беше обявен от Forbes за една от най-могъщите личности на света. Богатството му възлиза на милиарди евро. Кремълският дворец на снимката е една от многото правителствени сгради откъдето Путин управлява Русия.

Като дете той е живял в една обикновена, дори скромна, жилищна кооперация в Санкт Петербург. Заедно с две други семейства той е делял един тристаен апартамент.

Барак Обама

Белият дом е най известната правителствена резиденция в света. Тук живее и от тук управлява всеки американски президент от построяването на сградата през 1792 г. От 2009 г. Белият дом се обитава от Барак Обама – първият чернокож президент в историята на САЩ.

Като дете днешният президент на Щатите е израснал в обикновено бунгало на Юнивърсити авеню в едно предградие на Хонолулу (Хавай).

Дейвид Камерън

Британският премиер ръководи държавните дела от един прочут адрес – Даунинг стрийт 10. Този комплекс е създаден посредством обединяването на три сгради и обхваща 200 помещения.

Камерън от малък е свикнал с луксозния начин на живот, тъй като родителите му са били много заможни. Британският премиер е израснал в едно огромно имение в малкото и спокойно селище Пийземор, разположено на 40 минути път с кола от Итън колидж, където по-късно е ходил на училище.

Ангела Меркел

Седалището на шефа на германското канцлерство е 10 пъти по-голямо от Белия дом в САЩ. На горния етаж е разположена полуслужебна резиденция за шефа на правителството. Меркел обаче е избрала да живее в частно жилище на Куфенграфер в Берлин.

В тази обикновена редова къща в Хамбург са живели родителите на Ангела Меркел, когато тя се е родила. Няколко седмици след като се е появила на бял свят семейството се преселват в Източна Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА