Last news in Fakti

9 Юни, 2016 21:03 2 585 0

Антиалергични къщи

  • алергия-
  • къща-
  • германия-
  • испания

Германската компания Baufritz се превърна в пионер в строителството на екологични имоти. На година фабриката в Еркхайм произвежда 250 къщи, направени от материали, които не замърсяват околната среда. Те са предимно за местния пазар. Първата такава къща зад граница вече се появи и в Испания.

Няколко са факторите, които отличават построените от германската компания сгради и останалите еко имоти. Първият е, че в етапа на строителство вземат участие 20 биолози, които контролират качеството и начина на полагане на материалите. Другият е, че често в тези имоти живеят хора, които страдат от алергии, хронични и онкологични заболявания.

Антиалергични къщи

Единствената подобна къща в Испания към днешна дата, се намира в Мирафлорес де ла Сиерра (Мадрид). Елементите са направени в Еркхайм и са доставени в испанската столица с помощта на няколко товарни камиона. Архитектурният проект е дело на мадридското бюро Hollegha Arquitectos. Една от основните му задачи е била да уеднакви производствените параметри с тези на испанското законодателство, за да се получат съответните разрешителни за строеж. „Ясно си дадохме сметка, че искаме да живеем в максимално чиста домашна среда и знаехме, че Baufritz е еталон в областта на екологичното строителство”, казва собственичката на имота.

Всяка къща се строи по индивидуален проект. Сглобяването на отделните части отнема два дни, като преди това са положени основите. Повече отнема подготвителният етап. Самото изработване на елементите е около 4 месеца. Двойно по-малък е периодът за получаване на съответните разрешителни.

Антиалергични къщи

Основата на панелите е 37-сантиметров „сандвич” с дървена основа. Вътрешната част също е направена от дървен материал плюс патентована система за изолация. Токсични вещества при изготвянето на панелите не се ползват.

Къщата в Мадрид е с разгъната застроена площ 265 кв.м. Разполага със системи за естествена вентилация и филтриране на вредни частици. В зависимост от използваните видове материали цената на квадратен метър варира между 2000 EUR/кв.м. и 3000 EUR/кв.м.

Антиалергични къщи


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА