15 Юни, 2016 10:37 2 789 0

Авиокомпания създава конкурент на Airbnb

  • наем-
  • жилища-
  • airbnb-
  • ryanair

Най-голямата нискотарифна авиокомпания в Европа – Ryanair, обяви че пуска собствена фирма за краткосрочно отдаване под наем на жилища. Тя ще излезе на пазара през октомври 2016 г. Резервациите ще се осъществяват през платформа, която ще е прикачена към официалния сайт на авиопревозвача. Проектът е с име Ryanair Room. Собствениците обещават „най-големия избор от хотели, хостели във формата bed and breakfast, вили и жилища на най-ниски цени”.

„Значително се увеличава броят на клиентите на Ryanair, които освен полети, търсят и други услуги и сме на мнение, че Ryanair се превръща в Amazon в авиационния сектор”, казва генералният директор на компанията Кени Якобс. Комисионната, която ще взема авиокомпанията от всеки наемател, ще е 10%. Якобс припомня, че при останалите „онлайн агрегати” този процент е 20%.

Конкуренти на Ryanair ще станат Airbnb, Homeaway, Tripadvisor и booking.com. Към момента всяка от тях заема 25% от пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА