20 Юни, 2016 12:13 3 297 0

Как германските строители печелят от бежанците

  • строители-
  • бежанци-
  • германия-
  • печалба
Как германските строители печелят от бежанците - 1
Снимка: АР/БТА

Масовият приток на бежанци във Федералната република даде шанс на местните фирми, свързани с недвижими имоти, рязко да увеличат печалбата си, пише американското издание Financial Times. Над 20 млрд. EUR са платени на частни предприемачи през 2015 г. в Германия за предоставянето на жилища на бежанците.

Така например, компанията Die Akzente Sozial превърна в жилищна площ три спортни зали в Берлин. Към момента в тях са настанени 530 бежанци от Еритрея и Афганистан. Германското правителство плаща на фирмата по 25 EUR на ден за всеки настанен във въпросните спортни зали бежанец, или общо 5 млн. EUR. В качеството на изпълнител компанията е доставила в залите легла и е изградила прегради.

Paranet е името на друга фирма, която е успяла да спечели от мигрантите. Тя снабдява клиентите с надуваеми куполни конструкции. До бежанския наплив е пласирала своята продукция на собствениците на складове, басейни и тенис кортове. С идването на бежанците, германската държава е поръчала на Paranet строителство на куполни къщи на бежанците за зимния период.

В резултат компанията вече е построила 35 центъра, където са настанени 10 000 бежанци. В зависимост от размера и особеностите цената на обектите варира между 180 000 и 2 млн. EUR. Paranet е прокарала тока, обзавела е помещенията и е осигурила храната и охраната да мигрантите. В резултат на това компанията за 2015 г. е получила печалба 6.2 млн. EUR. За тази година управляващите на Paranet очакват печалбата да достигне 22 млн. EUR.

Един от големите играчи на имотния пазар в Германия е Еuropean Homecare. Тя е построила над 100 жилища за мигранти в цялата страна. В тях към момента живеят над 20 000 мигранти. Печалбата на компанията се е увеличила от 17 млн. EUR през 2013 до 100 млн. EUR през 2015-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА