24 Юни, 2016 13:34 6 480 2

Brexit обезценява британските имоти

  • brexit-
  • имоти-
  • цени-
  • великобритания
Brexit обезценява британските имоти - 1
Снимка: АР/БТА

Обезценяване на цените на британските имоти и по-малко търсене. Това ще е резултатът от излизането на Великобритания от Европейския съюз върху местния пазар на недвижими имоти.

Още преди провеждането на референдума за излизането на Великобритания от Европейския Съюз (ЕС), Министерството на финансите на страната прогнозираше, че ако се излезе от ЕС, цените на имотите ще спаднат с 18%, а Националната асоциация на брокерите (NAEA) предупреди, че подобно решение ще намали броя на чужденците и до 2018 г. цена на жилищата в страната ще се понижи средно с 3000 EUR и 10 000 EUR в Лондон, припомня британското издание The Guardian.

„Резултатът от гласуването направи така, че в близко бъдеще пазарът на недвижими имоти във Великобритания да се квалифицира като „неопределен”. Brexit веднага ще доведе до рязко забавяне на цените на имотите и спад в продажбите. Купувачите ще чакат и наблюдават как това събитие се отразява на финансовите пазари и икономиката като цяло. Решението да се напусне ЕС най-силно ще окаже негативно влияние върху лондонския пазар”, каза Ричърд Донела от консултантската компания Hometrack.

В същото време някои анализатори прогнозират, че Brexit ще доведе до образуването на балон в някои сегменти от пазара на недвижими имоти в Лондон. Проблемът е в това, че на фона на резултатите от референдума британският паунд поевтиня до нива от 1985 г. Това дава краткосрочна възможност да се купят имоти с инвестиционна цел, като се плаща в долари или евро, поясняват специалисти от анализаторската компания Stirling Ackroyd.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 123

    0 0 Отговор
    А нашите ще поскъпват и скоро ще се изравниме, че и задминем!!!
    Ще си разменя апартамента с/у подобен в Лондон.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.