13 Юли, 2016 12:23 2 699 0

Конфискуваха имоти във Варна и Русе

  • конфискуване-
  • имоти-
  • варна-
  • русе-
  • конпи

Варненският апелативен съд уважи исковете на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) и потвърди отнемането на собственост на стойност над 805 000 лв. от Васил Дотков и Яхия Хашиев.

От Васил Дотков е отнет мезонет в Морската столица на стойност 359 085 лв. Той има присъда за разпространение на наркотици, а през май 2016 г. Варненския окръжен съд е постановил наказание доживотен затвор за двойно убийство.

С друго решение на Варненския апелативен съд от Яхия Хашиев и Марин Стоев се отнема собственост на обща стойност 446 245 лв. Хашиев, който е чеченец с руски паспорт,  от години живеещ в България, има присъда за документна измама. От него се отнемат три имота във Варна и областта, както и суми от продажбата на имущество.

Същевременно Великотърновският апелативен съд потвърди решението на Русенския окръжен съд, с което се отнема в полза на държавата незаконно придобито имущество от местен сводник. Делото продължава от 2010 г. когато КОНПИ внася иск за отнемане на имущество, придобито от престъпна дейност срещу Пламен Косев. От него се отнема в полза на държавата атрактивен имот с площ над 150 кв.м. в централната част на Русе, лек автомобил и суми в размер на над 47 000 лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА