Last news in Fakti

13 Юли, 2016 13:46 2 075 11

Скандали и полиция при събарянето на къщи в Столипиново

  • пловдив-
  • столипиново-
  • къщи-
  • събаряне

Днес бяха съборени две къщи в пловдивския квартал „Столипиново” – една стара и една нова. Причината е, че те са разположени незаконно върху частен терен от 7 декара, собственост на жена, която си иска имота обратно. Процедурата за премахването на постройките е започната още през 2008 г. Живущите заявяват, че нееднократно са искали да платят на частния собственик на земята, но той е поискал непосилно висок наем за големия парцел.

„Няма къде да отидат тези хора, нека им даде някакъв апартамент, нещо. Трябва да се измисли алтернатива”, казва пред bTV общинският съветник Айри Мурад.

Близо 30 е броят на сградите, които трябва да бъдат съборени в Столипиново.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 започната още през 2008

    1 0 Отговор
    Общинският съветник Айри Мурад да ги покани при себе си вкъщи или да им даде някой от апартаментите си!
  • 2 666

    1 0 Отговор
    Ми да се наредя и аз ако раздават апартаменти. Дали да не турна едно панелно магазинче пред народното събрание? За минути ще го стовари крана. Кви са тия работи разрешителни за строеж, наеми някви си, архтектини и идиотини сякви? Аз съм Асан уохоооу! За мен законите не важат. Бутат ми колиба и ми дават партамент! Вадя джелезото от партамента и ми дават друг. Раята да плаща. Дан съ са раждали бели.
  • 3 гост

    1 0 Отговор
    Значи жената 7г води дела и не може да си вземе земята понеже циганите си построили къщи отгоре. А къщите на общинска земя дали ги оставят понеже общината не си я иска? Защо трябва да се стига до там, а не се третира като кражба на лична собственост понеже жената е била лишена от правото си да я ползва, а трети лица са я ползвали неправомерно без нейното одобрение или съгласие.
    И защо не са взели да я разкъртят тухла по тухла и да си вземат керемидите, а се смачква материала и отива на бунището?

    Коментиран от #9

  • 4 Българин

    1 0 Отговор
    М....ли да си ходят към родните земи към индийско...
    Ако не да ги погребват с къщите!
  • 5 Нушка

    1 0 Отговор
    Абе а какво стана с тефтерчето на "цар киро" и хората които фигурират в него?
  • 6 гостенин

    0 0 Отговор
    каде благоевград предел маала нема ли да дойдат вече
  • 7 реформатор

    0 0 Отговор
    Айри Мурад е ония с двойката на матурата и сигурно коефициент на интелигентност около номера на обувките му. От реформаторите е, големи реформи ще направи, да знаете!
  • 8 666

    0 0 Отговор
    Вече им е осигурен подслон между другото. Осигурен е и транспорт за покъщината им, до охранявани складове, естествено държавата плаща.... ъм... и с кви пари плаща държавата?
  • 9 БДС

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Жената сигурно е плащала и данъци за тази земя, а сега може и да я осъдят, че е крала ток и вода, понеже тея къщи няма да са само така построени...
  • 10 ANTIFA

    0 0 Отговор
    само за последните 2 месеца видях богати българи са вдигат поне 6-7 палата за който знам че са незакони и са в български квартали но никои не ги бута и дори не ги коментира
  • 11 Нафарфорий

    0 0 Отговор
    Извинявай, ANTIFA ние, българите си плащаме данъците, за разлика от вас жичкаджий такива! Не стига, че живеете на наш гръб, крадете ни, храните се от нашите помощи, една стотинка данък не сте платили, излагате ни пред цяла Европа с мурафетите си, па и се оплаквате на всичкото отгоре! Айде де!!!