Last news in Fakti

11 Октомври, 2011 13:24 2 468 0

Уго Чавес национализира луксозни вили

  • уго чавес-
  • национализация-
  • венецуела-
  • каракас

Венецуелският лидер Уго Чавес възнамерява да национализира частните имения, разположени по крайбрежието на популярния карибски курорт Лос Рокес. Президентът смята, че обектите са построени незаконно.

Преди няколко десетилетия архипелагът Лос Рокес беше обявен за Национален парк. Въпреки забраната за строителство, изграждането на луксозни вили на най-скъпия курорт в Латинска Америка продължи. След национализацията Чавес обещава да превърне пищните вили в „домове за отдих за трудещите се”. Те ще бъдат превозвани до острова с яхти и катери, конфискувани от бягащите незаконно венецуелци зад граница.

От идването си на власт Чавес е конфискувал редица компании, но това е първият случай, в който обявява изземването на частни имоти. Според анализатори, с този си акт венецуелският лидер иска да повиши своя рейтинг преди президентските избори.

Наскоро Чавес обяви, че пуска в действие мащабна програма за строителството на жилища за бедни. Властите обещават да построят апартаменти за два милиона трудещите се в столицата Каракас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА