Last news in Fakti

15 Август, 2016 14:53 2 354 3

Продавачите делят данък „Сгради” с купувачите

  • данък-
  • сгради-
  • продавач-
  • купувач-
  • испания

Данък „Сгради” в Испания се плаща ежегодно от собствениците на имотите, независимо дали живеят във въпросната недвижимост или са я отдали под наем. Промяна обаче има, ако жилището се продава. Досега законът предвиждаше преди изповядване на сделката данък „Сгради” за цялата година да се плаща от продавача. Сега той вече ще се дели между стария и новия собственик.  По решение на Върховния съд на Испания продавачът има право да задължи купувача да плати 50% от данък „Сгради” без предварителен договор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 dragula

    0 0 Отговор
    Ще е интересно някой интелигентен човек да обясни какво пише в статията.

    Коментиран от #2

  • 2 GOST

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "dragula":

    Когато изповядаш сделката в средата на годината, например и не си платил данък "Сгради". Ще платиш половината данък "Сгради", а другата половина ще я плати, този на когото продаваш.
    Много добре са го направили, защото у нас няма значение кога ще продадеш имота, трябва да му платиш данъка, което е гадно. Що ще плащам данък "сгради" през април или май за цялата година, като продавам имота тогава.
  • 3 111

    0 0 Отговор
    Защо трябва да е в закон? Винаги можеш да го договориш това с купувача. Да не кажем, че на панелките масово данъка е около 150 лева на година. Просто в процеса на преговори, когато договяраш цена около 110 000 лева, някак не се повдига въпроса за някакви си 50 лв. Много по -интересен е въпроса с местния данък...