Last news in Fakti

23 Септември, 2016 20:37 2 320 2

За пръв път спад в продажбите на жилища в Испания

  • испания-
  • жилища-
  • цени-
  • сделки

Със 7.9% са по-малко реализираните продажби на жилища в Испания в сравнение със същия месец на предходната година, сочат данните на Статистическия информационен център на нотариусите. Най-много са намалели са намалели сделките с жилища – 10%. Минимален ръст от 0.7% има при покупко-продажбите на къщи.

Промяна има в цените на жилищата. С 3.6% по-евтино е можело да се купят имоти през юли тази година в сравнение със същия месец на 2015-а. Средната цена е 1270 EUR/кв.м. При къщите обезценяването е по-силно – 4.6%. При жилищата спадът е двойно по-малък 2.3%.

Ситуацията на имотния пазар се отразява и на броя отпуснати ипотечни кредити. За година те са намалели с 5% - до 17 852 броя, което е първия годишен спад за последните 5 години. Все още близо 30% от купувачите придобиват имотите с цел инвестиция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 близо 30%

    0 0 Отговор
    Не знам какъв е източникът ви на информация, но 1270 е висока цена за Испания! Твърдо 1000€ е масовата нагласа на продавачите, а и на купувачите...