Last news in Fakti

23 Август, 2016 06:16 2 819 0

Охлаждането на имотния пазар в Израел се отлага

  • израел-
  • пазар-
  • жилища-
  • охлаждане

С 8% поскъпнаха недвижимите имоти в Израел през второто тримесечие на тази година в сравнение със същия период на 2015 г. В Тел Авив поскъпването за разглеждания период е 13%. Всичко това се случва на фона на опитите на държавата да охлади страстите на имотния пазар. С 2.5% са поскъпнали жилищата през второто спрямо първото тримесечие на текущата година, сочат данните на Националния статистически институт на страната.

Само в два от общо 16 разглеждани градове не се наблюдава ръст в цените при жилищата. В Йерусалим и Тел Авив поскъпването в периода април-юни спрямо началото на годината е съответно 1% и 4%.

Сред основните мерки предприети от страна на държавата по охлаждането на пазара е програмата за достъпни жилища. При нея инвеститорите получават земя за строеж на преференциални цени. След като построят жилищата, могат да си продават на по-ниски цени от средните пазарни за въпросните райони, в които са разположени на хора, за които това е първо жилище. Все още обаче е рано да се наблюдава резултата от тази програма, смятат анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА