Last news in Fakti

16 Септември, 2016 17:32 2 108 0

Предварителните договори в специален регистър

  • предварителни договори-
  • нотариуси-
  • танев

Необходимо е предварителните договори да се обявяват в специален регистър, който да е към съответните Служби по вписвания. С обявяването на предварителните договори ще бъде гарантирана защитата на купувачите и продавачите, включително и  инвеститорите в строителството, които предлагат безспорно право на собственост. Обявяването не трябва да бъде задължително, а да се извършва по искане на страните, считат участниците в събитието. Новината дойде от провелия се семинар на Нотариалната камара.

„Подобна норма съществуваше преди в Правилника за вписванията и ползата от нея беше безспорна, но преди три години тя беше отменена“, припомни председателят на Камарата Димитър Танев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА