Last news in Fakti

28 Септември, 2016 10:37 3 163 0

Имотите в Алпите

  • алпи-
  • имоти-
  • цени

Независимо от поскъпването на швейцарския франк, жилищата и шалетата в известните алпийски курорти привличат клиенти. Преди година интересът, както и цените на имотите в швейцарската част бяха много по-високи в сравнение с френската.

През юли тази година средната цена в Гщад се е повишила с 13% на годишна база. С 3700 EUR се е увеличила средно цената на квадратен метър и вече е 31 170 EUR, сочат данните на анализ на Ski Property Report от Knight Frank. В околните на Гщад курорти стойността на квадратен метър бележи ръст с около 3% в рамките на една година.

Във френските курорти Вал д'Изер и Шамони за последната година увеличението е съответно 5% и 6%.

Причината за ръста на цените и сделките и в швейцарската, и във френската част на Алпите се дължи на дефицит в предлагането и постоянно растящото търсене. Най-голям интерес от страна на купувачите има към местата, където се влага в инфраструктура и реновиране на курортите, някои от които съществуват повече от столетие.

Днес в Гщад, Сен Мориц и Куршевел средната цена на квадратен метър се движи в диапазона между 23 000 EUR/кв.м. и 31 000 EUR/кв.м. Във френските Сен Жерве и Шамони стойностите са между 7000 EUR/кв.м. и 10 500 EUR/кв.м.

Какъв имот може да купите в Алпите за 1 млн. EUR

Гщад 32 кв.м
Куршевел 40 кв.м
Сен Мориц 44 кв.м
Вербие 49 кв.м
Вал д'Изер 56 кв.м
Мерибел 65 кв.м
Кран Монтана 73 кв.м
Межев 74 кв.м
Милар 84 кв.м
Шамони 95 кв.м
Сен Жерве 143 кв.м

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА