Last news in Fakti

25 Октомври, 2011 16:42 2 573 1

Финансов министър с ипотечни проблеми

  • министър-
  • швеция-
  • ипотечен кредит

Не друг, а именно министърът на финансите на Швеция Андреас Борг попадна в капана на ипотечните кредити. Жилищният заем, който е взел, се оказва по-голям от стойността на имота му.

Преди време в свое изказване Борг каза: „Ние не можем да си позволим да харчим повече пари, отколкото получаваме. Трябва да сме внимателни и отговорни, когато става дума за нашите инвестиции и разходи”. Няколко месеца след тези думи шведският финансов министър взе допълнителен кредит в размер на 76 000 USD за покупката на къща с площ 368 кв.м в региона Катриенхолм, разположен в централна Швеция, събощава интернет изданието The Local. Заедно със старите задължения ипотечните заеми на Борг достигнаха 557 500 USD. Пазарната стойност на имота на Борг е 488 800 USD.

Анализатори изчислиха, че от всички министри в шведското правителство, личния бюджет на Борг е най-лош. Размерът на ипотечния заем на политика е над 110% от цената на имота.

Борг не е единствения шведски министър, чиято стойност на кредита е по-висока от пазарната цена на имота. Оказва се, че в същото положение е са и министрите на индустрията Улф Кристерсън и на здравеопазването Мария Ларсон. При други седем министри ипотечният заем е в размер над 85% от стойността на имота.

Най-богатият в имотно отношение министър е този на външните работи Карл Билд. Неговото състояние се изчислява на 3.6 млн. USD като тук е вклчен и апартамент от 170 кв.м в Стокхолм на стойност 1.5 млн. USD. На следващо място по богатство се нарежда министърът на земеделието Ескил Ерландсон. Третата позиция заема министърът на околната среда на Швеция Лена Ек, чийто авиари възлизат на 1.7 млн. USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГОСТ

    0 0 Отговор
    ИСТИНСКИ ВЪШКОРАЗНОСИТЕЛИ В СРАВНЕНИЕ С НАШИТЕ.......