Last news in Fakti

10 Ноември, 2016 12:12 2 751 3

50 000 EUR за нелегални наемодатели в Гърция

  • гърция-
  • наем-
  • данък-
  • туризъм

Собствениците на имоти, които искат да ги отдават под наем като ползват платформи като Airbnb, HomeAway, FlipKey and HouseTrip ще трябва да плащат допълнителен данък в размер на 5%, за да публикуват обяви във въпросните сайтове. Собствениците на подобни обекти, също така ще трябва да се регистрират в специална система, за да може тяхното жилище да получи статута на „туристическо”. Той ще получи уникален номер, който ще трябва да ползва при отдаването на имота си под наем в сайтове като Airbnb. Също така ще има ограничение в броя на имотите, които могат да бъдат отдавани под наем в такива онлайн портали от едно лице.

Данъкът върху приходите от този тип рентиерство е между 15% и 45%. Този, който не се регистрира в специалната система го грози глоба в размер на 50 000 EUR.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ян хус

    0 0 Отговор
    Много ми е интересно тези български собственици ,които качват имотите си в Букинг какви данъци плащат и ако не плащат какви глоби ги грозят в БГ !
  • 2 Тъпо

    0 0 Отговор
    Значи, някъде горе е написано, че става въпрос за Гърция, не и в самия текст.
    Хубаво привличате внимание със заглавието, за да трупате кликове, ама поне уточнявайте след това, че тази информация не ни засяга.
  • 3 НЕразбирач

    1 0 Отговор
    Лично аз отдавна си мисля, че нашите скоро ще ни нашият не само данък за наемодателство (по-точно ще започнат да се понапъват да следят за това, въпреки липсата на достатъчно служители, но пт друга страна - привикват се домоуправителите в данъчното - и готово -> да си декларира всеки от тях "какво е положението", но с наказателна отговорност - глоба), а и данък на земеделските земи, но да видим кога...
    Иначе - не е лошо да се помисли за данък сгради - да се плаща за Акт 15, не разни да се изхитрят и да се помотват с 16-ката . Акт 15 си е напълно завършена сграда - що да не се плаща данък за нея?