8 Декември, 2016 06:16 3 201 0

Жилищата в Хонконг поскъпват, въпреки мерките за охлаждане

  • хонг конг-
  • жилища-
  • цени
Жилищата в Хонконг поскъпват, въпреки мерките за охлаждане - 1
Снимка: АР/БТА

И през 2017 г. жилищата в Хонконг ще продължат да увеличават стойността си, прогнозират анализатори от консултантската компания JLL. През ноември тази година правителството повиши гербовия налог при покупка на второ жилище на 15%, но въпреки това през втората половина на текущата година сделките се увеличиха с 55%, до 6123 реализирани покупко-продажби, съобщава изданието World Property Journal.

Колебанията на фондовата борса, появата на „свободни” инвеститори след Brexit, които търсят сигурни места за съхранение на богатствата си и силната ценова политика на пазара на земя, само увеличиха търсенето.

С 9.5% са поскъпнали жилищата в средния ценови сегмент. При луксозния сегмент няма промяна в цената.

Независимо от оживлението на пазара на недвижими имоти в Хонконг общит брой продажби за 2016 г. ще е по-малък от този през 2015 г., когато са регистрирани 55 982 броя сделки. Именно това е причината за повишение на гербовия налог при покупката на втори дом. Това е и причината сделките с второ жилище да спаднат от 90% през миналата година до 68% през тази.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА