Last news in Fakti

17 Ноември, 2017 16:03 3 451 3

Плащат по 1 млн. USD за оглед на имот

  • хонг конг-
  • оглед-
  • имот-
  • цена
Плащат по 1 млн. USD за оглед на имот - 1
Снимка: Shutterstock

Да платиш за оглед на имот е нещо нетрадиционна за нашите географски ширини. На места обаче се стига до абсурдната ситуация, при която клиент трябва да плати близо 1 млн. USD, за да види как изглежда един апартамент. Става дума за нов луксозен жилищен комплекс в Хонг Конг.

Посредническата компания, която провежда огледите, иска от клиентите 7 млн. хонконгски долара (900 000 USD) за оглед. Другото странно изискване е, че купувачите трябва да са готови да придобият поне два имота.

Сумата от 900 000 USD обаче не е гаранция, че клиентите ще получат някои от 10-те луксозни апартамента. За имотите, които са харесали, те ще трябва да наддават с други потенциални купувачи.

Въпросният комплекс се намира в близост до финансовия център на града и разполага с гледка към пристанището.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    16 2 Отговор
    Не ми се вярва
  • 2 Явор

    18 1 Отговор
    И на мен не ми се вярва. Пак авторката е превеждала с гугъл преводач.
  • 3 Патриот

    8 1 Отговор
    Аиде и тук да става сега така - търсиш жилище плащаш за:
    Явно платена статия с тенденция да се въведжда такава такса и тук, която ще я прибира агенцията. При тия надути цени, веме никой не купува, поне от огледи да печелят. Нищо, че отиваш с твоята, твоето гориво, окачване, гуми. Пак си плащаш.