Last news in Fakti

31 Януари, 2017 06:21 3 105 2

10-годишен пик при продажбите на нови жилища в САЩ

  • сащ-
  • жилища-
  • ново-
  • строителство
10-годишен пик при продажбите на нови жилища в САЩ - 1
Снимка: АР/БТА

563 000 е броят на продадените нови жилища през 2016 г. в САЩ. На годишна база ръстът е 12.2%, което е най-висок процент от 2007 г., отчитат анализатори. През миналата година предприемачите увеличиха строителството и ръстът в сектора е 10%. Още толкова се очаква да бъде той и за 2017 г., прогнозират от Националната асоциация на строителите (NAHB).

„За да продължи ръстът и през текущата година, строителните предприемачи трябва да са внимателни по отношение на ценовата политика. Важно е цената да бъде конкурентна. Също така е важно да се обърне внимание и на лихвите по ипотечните заеми”, казва Гренджжър Макдоналд, управител на NAHB.

През декември 2016 г. запасът на нови жилища е бил 259 000 единици, което при сегашният темп на търсене ще се усвои за 5.8 месеца. Средната цена е 322 500 USD.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостувам

    4 2 Отговор
    Ех БГ брокерите ако бяха там какви пари можеше да направят, но нямат нужната квалификация.
  • 2 Огладнял Брокер

    3 1 Отговор
    Важното е че първото което прочита клиента шаран е 10 годишен пик при продажбите на жилища.Пък после става ясно че става въпрос за САЩ,е да тия случайности си ги плащаме,ама тоя пазар требва малко да се разбута че умрехме от глад.