Last news in Fakti

21 Февруари, 2017 10:37 2 022 2

Къде се строи най-много в ЕС

  • строителство-
  • ес-
  • темп
Къде се строи най-много в ЕС - 1
Снимка: Shutterstock

С 3.2% се е увеличил темпът на строителство в държавите членки на Европейския Съюз, на годишна база, а за цялата 2016-а ръстът е 1.3%, сочат данните на Eurostat. Най-голям годишен прираст има в Швеция – 11.2% и това не е изненада, като се има предвид острия дефицит на жилища. На второ и трето място са Холандия и Словения, съответно с ръст от 10.4% и 9.1%. В края на класацията са Румъния(-26.7%), Словакия (-18.5%) и Унгария(-14.9%).

Увеличението в сектор „Строителство” се дължи най-вече за сметка на въведени в експлоатация обекти на градската инфраструктура – 6.5%, докато ръстът при строителство на сгради е 2.5%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 неграмотен

    2 0 Отговор
    Много добре
  • 2 стига хеит

    2 0 Отговор
    мда