27 Февруари, 2017 13:21 1 743 2

Клиентите зад океана не искат да купуват на нереални цени

  • манхатън-
  • цени-
  • сделки
Клиентите зад океана не искат да купуват на нереални цени - 1
Снимка: Shutterstock

В края на зимата и началото на пролетта предприемачите, които разполагат с имоти в Манхатън, обявяват разпродажба. Но клиентите проявяват слаб интерес към най-престижния квартал на Ню Йорк, независимо от разнообразието на луксозни апартаменти.

След края на рецесията в Манхатън последва активна строителна дейност на луксозни имоти. През 2016 г. средната цена на новопостроените апартаменти спадна с рекордните 44%. Някои строители дори предлагат те да заплатят данъците по прехвърлянето на имоти, вместо купувачите. Те са в размер на 2.5% от цената на сделката, или между 2 млн. USD и 13 млн. USD.

„Реалността е такава, че предприемачите смъкват цените, но това не е в полза на пазара. Въпреки това броят сделки спада”, коментират местни анализатори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майна

    5 1 Отговор
    за какво ги пишете тия работи като, че ли някой ще тръгне да купува в тая железобетонна джунгла от България

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.