Last news in Fakti

14 Март, 2017 19:12 2 332 0

Строителният бум понижи наемите в Манхатън

  • манхатън-
  • наем-
  • лукс
Строителният бум понижи наемите в Манхатън - 1
Снимка: Shutterstock

Средно с 2.6% на годишна база са се понижили наемните нива в Манхатън през февруари. Това е най-високия месечен спад, откакто се води статистика от 2012 г. Студио може да се наеме срещу 2500 USD на месец, което е максимум от януари 2015 г.

„Предлагането е толкова високо, че дори понижи наемните нива на най-търсения тип имоти – студията”, коментират анализатори. Към края на февруари броят на отдаваните под наем жилища е 6872, или с 12% повече в сравнение със същия месец на 2016 г.

С 5.2%, до 4500 USD, се е понижила рентата на тристайните жилища в най-престижния квартал на Ню Йорк. По-малък е процентът на поевтиняване при двустайните - 1.3%, до 3350 USD. Тези, които желаят да живеят в апартамент с четири стаи, могат да го наемат срещу 6030 USD, или с 3.7% по-евтино в сравнение с миналата година.

Интересно е да се отбележи, че през пролетта собствениците на имоти, желаещи да ги продадат, организират разпродажба. Въпреки това обаче интересът от страна на купувачи не е висок, независимо от разнообразното предлагане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА