Last news in Fakti

24 Март, 2017 19:34 3 329 5

Съпругата на Цветан Василев обвинена за придобиване на луксозен имот

  • василев-
  • имот-
  • женева-
  • обвинение

Прокуратурата е обвинила съпругата на Цветан Василев – Антоанета, за това че е придобила луксозен имот в Женева. Още през 2014 г. Василева беше разпитвана в Столичната следствена служба, след като срещу нея и съпругът й беше образувано досъдебно производство за пране на пари заради притежаването им на луксозна вила в Швейцария. Очаква се по него обвинение да получи и самият Цветан Василев.

По искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество въпросната вила и 4 банкови сметки в швейцарски банки са запорирани, уточняват от в-к „Монитор”. Цената на имота е 20 млн. EUR, а обзавеждането е на стойност 4 млн. EUR.

Василева беше извикана да даде показания по проверка на прокуратурата за пране на пари, стартирана след разкритието за покупката. Нейният адвокат Менко Менков описа имотът като „едностайно жилище” от 200 кв.м, разположено “в едно швейцарско село”. Според него, имотът не бил обзаведен и имал нужда от “ремонт на покрива, който тече”.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТЕ ЖОРО

    8 3 Отговор
    ей на това се казва гиздав циганин за разплод!
  • 2 Макето

    12 2 Отговор
    Да докажат произхода на парите си, в противен случай незабавно конфискуване на цялото им имущество и разпродаване в ползва на държавата. След като все още не могат да ги екстрадират от Сърбия, за да бъдат съдени поне държавата да продаде имотите, които са купували с крадените пари.
  • 3 аааа

    9 1 Отговор
    Кой ще го накара да ги върне като всичките са в кюпа.
  • 4 123

    4 0 Отговор
    Боклук до боклук! Какво парадираш с платени данъци, бе??? И аз мога да ги платя с кредини пари и то получени от фирми- бушони. Източихте, купихте си имоти и какво ли още не, сега борци за свобода. Е...х ти наглостта!!!
  • 5 ИРА

    4 0 Отговор
    безпардонно нагла като мъжа си