28 Март, 2017 10:11 2 490 0

Продадоха родната къща на Тръмп

  • тръмп-
  • къща-
  • продажба

През ноември 2016 г. медиите обявиха, че къщата, в която президентът на САЩ Доналд Тръмп е прекарал част от детството си, е обявена за продажба. Новият собственик вече е факт. Той е получил документите за имота срещу 2.14 млн. USD. Двуетажната къща е разположена в едно от най-скъпите предградия на Куинс – Лонг Айлънд. Разгънатата застроена площ на имота е 185 кв.м. Построен е през 1940 г. от бащата на Тмърп – Фред. Къщата разполага с пет спални и четири бани, камина и зимна градина.

Брокерът Майкъл Дейвис е придобил имота още преди инагурацията на новия президент на САЩ за сумата от 1.39 млн. USD. Той го обявява на търг с начална цена между 1.24 и 1.49 млн. USD, която достигна до 2.14 млн. USD. Името на новия собственик не се разкрива.

„Тази къща е много повече от един обикновен имот. Недвижимостите с особена история се продават на търг подобно на произведенията на изкуствата”, казва провелият търга Миш Хагани.

По време на предизборната си кампания Тръмп заяви, че би искал да купи къщата, в която е провел част от детството си. Все още няма коментар от Белия дом относно продажбата.

Богатството на Тръмп е наследено от баща му, който още преди Втората световна война започва да строи евтини жилища. След време сменя сегмента и се насочва към изграждането на офиси, хотели, казина и голф клубове по цял свят. С годините разширява бизнеса като навлиза в ресторантьорството, обувната и модната индустрии, мебелите и други.

Продадоха родната къща на Тръмп

Продадоха родната къща на Тръмп

Продадоха родната къща на Тръмп


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА