Last news in Fakti

3 Април, 2017 10:21 1 910 2

Къде поскъпват най-много жилищата

  • канада-
  • цени-
  • жилища
Къде поскъпват най-много жилищата - 1
Снимка: Shutterstock

С 19% са поскъпнали жилищата в Канада пред миналата година. Най-голям ръст има в Торонто, който се нарежда и на първо място по поскъпване в света, сочат данните на анализаторската компания CoreLogic. Средната цена на жилище е 876 000 USD. На второ и трето място са Сидни и Ванкувър. Там стойността на квадратен метър жилищна площ се е увеличила за година съответно с 18.4% и 14%.

Прогнозите на експертите относно темпът на поскъпване на жилищата в Торонто се разминават. Според анализаторите на Financial Accountability Office of Ontario (FAO) темпът на поскъпване през тази година ще се забави и канадският град ще отстъпи първото място. Според икономистите на TD Bank, Торонто ще стане още „по-горещ” пазар през текущата година и цената при жилищата ще скочи с до 25%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гошо

    1 0 Отговор
    Интересно ми е какво ще стане когато средно цената им стане 2 милиона долара? Заплапите им по 10000 долара ли ще са?
  • 2 Грую

    0 0 Отговор
    Сигурно жителите на Торонто са станали с 19% по-щастливи заради това, че имотите им са поскъпнали с 19%.....или просто това е индексация на цените на имотите на инфлиралия канадски долар спрямо американския.