Last news in Fakti

22 Май, 2017 12:37 2 786 5

Проверяват сградите, участващи в санирането

  • саниране-
  • проверка-
  • мездра-
  • мррб
Проверяват сградите, участващи в санирането - 1

Заместник-министърът на министерство на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ) Малина Крумова ще направи проверки на място на получени сигнали за проблеми при изпълнението на дейности по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Първият проверен блок ще е в Мездра. По време на започналите обновителни дейности в него се е появил теч

На 10 май министър Нанков изпрати писмо до общинските, областните администрации и до Националното сдружение на общините с препоръка за извършване на периодични проверки на завършените обекти, като в тях бъдат включвани и представители на сдруженията на собствениците. В писмото се препоръчва при констатирани дефекти или некачествено изпълнение те да бъдат отстранявани от съответния изпълнител и за негова сметка в рамките на договорения гаранционен срок за изпълнените строително-монтажни работи за сграда, реновирана със средства от Националната програма.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Браво,

    6 3 Отговор
    Ако сегашното правителство и управляващи продължават в същия дух - масови проверки навсякъде, ама да има проверки и на проверките, а след това да има наказания и отговорни за нарушения, то аз лично няма да съжалявам за резултата от последните избори.
    Какво още биха могли да правят по сериозно?

    Коментиран от #4

  • 2 ГОСТ

    8 0 Отговор
    14.05.2016 г в "БОРБА"-"НЕДОВОЛНИ ОБИТАТЕЛИ НА ПЪРВИЯ ГОЛЯМ САНИРАН БЛОК ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО ПОСРЕЩНАХА ВЧЕРА МИНИСТЪРЪТ НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТО Лиляна Павлова с въпроса какво„През последните седмици вали обилно и сме сериозно притеснени, защото се наводняваме. Фирмата има много довършителни неща и въпреки намесата на медиите така и не ги оправи“ 20.04.2017 г. - ОТ „САНИРАНЕ ПО БЪЛГАРСКИ“ СЕ ОПЛАКАХА В РЕДАКЦИЯТА НА ... „Борба“ се свърза с представител на фирмата изпълнител
  • 3 Гого

    6 0 Отговор
    Има ли нещо с което Рапон-Бей се е захванал и да е свършил като хората май не новите пътища пропадат и метростанцийте течет като има проливни дъждове. А всеки знае как такива държавни поръчки се вземат само роднини близки до властта .
  • 4 гост

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Браво,":

    Е нали сегашното е същото като предишното и поверката се инициира от същите хора, които са направили далаверите за милиарди. Това е стандартна практика за показност и симулация на действие, без да се цели някакъв резултат. След като са платени парите няма кой да ти ги върне. Близо е до ума, че щом една сметка трябва да е 200лв/кв.м, а бива разплатена на 600лв/кв.м то явно има измама, но никой не се е засилил да проверява преди разплащането. Дори бързаха да гласуват още толкова пари, които да бъдат разплатени по-скоро. И сега пак не стигат, уж. Уж, се работи, уж нещо се прави, а накрая нищо. Уж-България.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.