Last news in Fakti

29 Май, 2017 17:04 1 615 0

„Най-горещите” пазари на луксозни имоти

  • лукс-
  • цени-
  • свят-
  • имоти
„Най-горещите” пазари на луксозни имоти - 1
Снимка: Shutterstock

Независимо от политическата и икономическа несигурност в целия свят, пазарът на луксозни имоти както и преди се разглежда като отлична инвестиция с рекорден обем сделки и ръст на цените. Именно луксозният сегмент е този, който направи най-голям оборот през 2016 г. от всички сегменти – 1.3 млрд. USD, като ТОП 10 на най-големите сделки са възлизали общо на 100 млн. USD, сочи проучване на консултантската компания Property Wire. Цените достигнаха исторически максимум, сочат данните и на престижната компания за търгове с луксозни имоти и предмети Christie's International Real Estate.

Лидерът в луксозния сегмент при жилищните имоти е Хонконг като за пръв път изпреварва дългогодишния първенец – Лондон. А „най-горещият” пазар остава канадския Торонто, където средната цена на лукс имот е над 1 млн. USD.

На 24 от всички изследвани пазари се наблюдава забавяне в ръста на цените през 2016 г., а на 19 други се регистрира значително поскъпване. На пазара в луксозния сегмент определено може да се каже, че се наблюдава двойственост, коментират анализатори. Така например, в Коста Рика луксозно жилище може да се купи за под 1 млн. USD, докато в Монако цените на идентичен имот започват от 10 млн. USD. Средно през 2016 г. луксозните имоти в цял свят са поскъпнали с 2% и тенденцията на увеличаване продължава и през текущата година.

Силно поскъпване се наблюдава на пазари като този във Вашингтон в САЩ, Маракеш в Мароко, Белиз на Бахамските острови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА