Last news in Fakti

6 Декември, 2011 14:34 1 184 1

Имотите в Уелс ще поевтинеят през 2012-а

  • уелс-
  • имоти-
  • цена-
  • прогнози

През следващата година цените на недвижимите имоти в Уелс ще поевтинеят средно с 2%. Това ще бъде породено от общата тенденция за спад на стойността на квадратен метър застроена площ, инфлационните процеси, отслабване на пазара на труда и безпокойството породено от неясната икономическа обстановка в Европа, смятат анализатори на консултантската компания Savills.

В по-дългосрочен план специалистите очакват ръст на цените на имотите от 0.5% за 2013 г. и още толкова за 2014 г. През 2015 г. повишаването ще е в размер на 1.5%, а 2016 г. увеличението ще бъде в размер на 5%, съобщава информационния сайт Wales Online. Към момента цените на имотите в Уелс са със 10.8% по-ниски в сравнение с пика на пазара, който беше преди три години.

Като цяло в графството се наблюдават по-малко оферти за продажба на недвижимости, както и спад в броя на потенциалните купувачи. Добрата новина е, че повишава процентът на потенциалните купувачи, които стигат до реализиране на сделка. Това води до повишаване броя на покупко-продажбите. Голямата разлика в цените на имотите в Англия и Уелс е основната причина повечето клиенти да се насочат към Уелс. При съотношението цена/качество Уелс също е водещ.

По отношение на лихвите на ипотечните кредити, те ще са относително стабилни през следващите години, е мнението на анализатори. Това е от ключово значение за дългосрочното възстановяване на пазара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 bubblehead

    0 0 Отговор
    Юруш към Уелс другари дано да намерите сакралните 200 евро/м2... ха-ха-ха! аксаковското шиле ще ви е гид там само един път да излезе от това Аксаково и да види че по света има и по-дълбока кал... ха-ха-ха!