Last news in Fakti

7 Септември, 2017 15:11 2 613 0

Да печелиш по 1000 USD от имот на седмица

  • швеция-
  • жилища-
  • цени
Да печелиш по 1000 USD от имот на седмица - 1
Снимка: Shutterstock

От 2006 г. досега цените на жилищата в Стокхолм са се увеличили почти двойно. Средната цена на квадратен метър жилищна площ на имоти в центъра на шведската столица се търгуват вече срещу 12 000 USD/кв.м. Цената е доста по-висока в сравнение с редица европейски мегаполиси, включително и Париж. „Пазарът в Стокхолм се отличава с това, че след кризата с Lehman Brothers цените на недвижимите имоти не отчетоха спад”, казва главният анализатор на компанията Svensk Mäklarstatistik.

За сравнение, Берлин, който също е сред силно развиващите се градове по отношение на имотите, средната цена на квадратен метър е почти 6000 USD/кв.м. Жилище в Копенхаген може да се купи почти двойно по-евтино в сравнение със Стокхолм. По този начин собственик на апартамент от 100 кв.м. в шведската столица, който го е купил през 2006 г., днес може да му вземе наем от 1000 USD на седмица.

От 2008 г. средната цена на жилищата в скандинавската държава значително се увеличиха, благодарение на силната икономика, ниските лихвени проценти, дефицитът на имоти и бързите темпове, с които нараства населението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА