Last news in Fakti

15 Септември, 2017 20:56 3 656 0

Цените в Швеция продължават нагоре

  • швеция-
  • цени-
  • жилища
Цените в Швеция продължават нагоре - 1
Снимка: Shutterstock

С 8% са поскъпнали цените на жилищата в периода юни-август в Швеция не само в сравнение със същия период на 2016 г., но и спрямо второто тримесечие на текущата. Данните са на Асоциацията на шведските брокери на недвижими имоти – Svensk Maklarstatistik.

Цените на жилищата са се повишили с 9% през третото тримесечие на текущата година в сравнение с второто. При къщите увеличението е само 1%.

Бумът в сектор недвижими имоти продължава от края на 90-те години на миналия век и доведе до рекордно висока задлъжнялост на шведите на Стария континент.

През 2016 г. Швеция въведе правила, които задължиха новите кредитополучатели да изплащат главницата по заема, което се смяташе, че оказва негативно влияние на жилищния пазар. По-рано нямаше подобни ограничения и шведите спокойно вземаха ипотечен заем, който връщаха техните внуци.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА